Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Wat is Boekstart? from Iedereen Leest on Vimeo.

Boekstartpakketten

Eeklo is een Boekstart-gemeente.
Woon je in Eeklo? Fijn! Dan krijg je via het consultatiebureau van Kind en Gezin en via de bibliotheek 2 Boekstartpakketten.
Het eerste ontvang je als je kind 6 maanden oud is, het tweede als je kind 15 maanden oud is.

 • Babypakket
  In het pakket dat je in een Boekstart-gemeente krijgt als je kind zes maanden oud is, zit een eerste zacht voelboekje. Daarnaast vind je er ook de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter in terug.
  Woon je in Eeklo en heb je met je baby een afspraak in een consultatiebureau van Kind en Gezin? Dan zal de vrijwilliger die je verwelkomt je het pakket meegeven. Ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie? Vraag dan in de bibliotheek naar je Boekstart-babypakket.

 • Peutertas
  Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten. Leesplezier staat voorop!

Baby- en peuterboekjes in de bib

 • boekjes voor baby's
  badboekjes, stoffen boekjes, knisperboekjes...   in sprekende, vrolijke kleuren.
  Al deze boekjes worden na uitleen telkens gewassen vóór ze terug in de collectie gaan!
 • boekjes voor peuters
  Kleine boekjes met dikke kartonnen bladen in vrolijke kleuren. Je peuter kan zelf bladeren, terwijl de ouder vertelt. 

Meer info over Boekstart?

www.boekstart.be