Boek
Nederlands

Spaceboy : superheld?

Bavo Dhooge (auteur), Luc Vincent (illustrator)
+1
Spaceboy : superheld?
×
Spaceboy : superheld? Spaceboy : superheld?
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sammy's vader is een superheld. Hij wil dat Sammy later zijn baan overneemt, maar Sammy heeft andere plannen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Spaceboy : superheld?
Auteur
Bavo Dhooge
Illustrator
Luc Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
95 p. : ill.
ISBN
9789059324763

Besprekingen

Sammy is geen gewone jongen. Zijn vader is nl. Spaceman, een superheld met een drukke agenda. Hij is vaak weg om mensen te redden en rampen te voorkomen, en Sammy zit dus veel alleen thuis en mist zijn vader. Ondertussen probeert Spaceman zijn zoon te overhalen ook een superheld te worden. Elke dag moet Sammy oefeningen doen die hem in staat moeten stellen zijn eigen persoonlijke superkracht te ontdekken. Wat de kracht van Spaceman zelf is, blijft geheim. Sammy moet maar eens een keertje mee op heldentocht, dan zal hij het zelf wel merken. De jongen wil echter liever striptekenaar worden. Hij is immers gek op tekenen. Spaceman vindt tekenen maar larie en apekool: de zoon van een superheld wordt geen gewone jongeman, en daarmee basta. Op een dag ontmoet Sammy zijn buurmeisje Samantha, die net als hij kind is van een superheld. Al snel blijkt dat hun hele buurt vol zit met superhelden. Ze wonen met hun gezin allemaal op een kluitje, en proberen hun kinderen ervan te overtuigen in hun vo…Lees verder
Sammy’s vader is een superheld die iedere dag in z’n heldenpak naar z’n werk gaat en zijn zoon, die hij 'Spaceboy' noemt, opzweept om in zijn voetsporen te treden. Sammy heeft daar geen zin in en wil net als de andere kinderen uit hun straat, die allemaal superheldenvaders hebben, een gewone vader. Fantasievol, grappig en eigentijds verhaal in korte zinnen en met vaart geschreven; met als boodschap: een echte held ben je van binnen uit! Het verhaal is ruimschoots geïllustreerd met groffe, paginagrote zwarte (strip)tekeningen met tekstballonnen en zal zowel door meisjes als jongens worden gewaardeerd. Met achterin informatie over auteur en illustrator. Eenvoudige uitgave zonder schutbladen. Overzichtelijke lay-out, maar vrij kleine letter. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia