Boek
Nederlands

Vrolijke versjes : van appeltaart tot zwemles

Bette Westera (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
+1
Vrolijke versjes : van appeltaart tot zwemles
×
Vrolijke versjes : van appeltaart tot zwemles Vrolijke versjes : van appeltaart tot zwemles

Vrolijke versjes : van appeltaart tot zwemles

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Versjes bij elke letter van het alfabet, over de haren van ome han, ollebolle olifant en ubbo ukkepuk. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Vrolijke versjes : van appeltaart tot zwemles
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
29 p. : ill.
Aantekening
Op de omslag: voorlezen Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048718900

Besprekingen

In de kern start* van de vernieuwde leesmethode Veilig Leren Lezen is dit vrolijke versjesboek verschenen, een voorleesboek waarin Bette Westera bij elke letter van het alfabet een rijmend vers schreef. De gedichten zijn leuk én leerzaam: kinderen in groep drie van de basisschool zullen bepaalde ritmes en situaties uit de gedichten herkennen en vergroten tegelijkertijd hun woordenschat en wereldkennis. Er is zowel sprake van eindrijm als van alliteraties, hoewel de laatste rijmsoort soms wat gekunsteld overkomt. Jeska Verstegen maakte kleurrijke tekeningen vol beweging die nauw aansluiten bij het onderwerp van elk vers. Een geschikt voorleesboek voor in groep drie. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties