Boek
Nederlands
Mo en Lies zijn dikke vrienden. De papa van Mo is een uitvinder. Hij gaat in een ver land wonen. Mo moet mee! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Lies en Mo
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Margriet Van Noort
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaves
27 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048721221

Besprekingen

Mo en Lies zijn dikke vrienden. De papa van Mo is een uitvinder. Hij gaat in een ver land wonen. Mo moet mee! Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken. Sluit aan bij Kern Afsluiting* van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen, voor kinderen zo’n 33 weken leesonderwijs achter de rug hebben. De woorden zijn grotendeels eenlettergrepig, de meeste interpunctie is aanwezig, ook hoofdletters, AVI-M4. De tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Grappige pentekeningen, ingekleurd met heldere kleuren, beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties