Dvd
Engels

Dolphin tale 2

Charles Martin Smith (regisseur), Rachel Portman (componist), Harry Connick (acteur)
De dolfijn Winter die dankzij Sawyer een staartprothese gekregen heeft is eenzaam na de dood van haar metgezel. Misschien moet ze verhuizen naar een ander aquarium. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Dolfijnen, Vriendschap
Titel
Dolphin tale 2 / dir. by Charles Martin Smith ; written by Charles Martin Smith ... [e.a.]
Regisseur
Charles Martin Smith
Componist
Rachel Portman 1960-
Acteur
Harry Connick (jr.) Ashley Judd Kris Kristofferson Morgan Freeman
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
102 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888208946

Besprekingen

Vervolg op de Amerikaanse familiefilm 'Dolphin tale'* (2011), opnieuw door regisseur Charles Martin Smith (The snow walker; Air bud) met in de hoofdrollen Harry Connick jr., Morgan Freeman, Ashley Judd en Kris Kristofferson. Ook deze film is geïnspireerd op ware gebeurtenissen in en rond het zeeaquarium Clearwater Marine Aquarium in Florida. Hoofdpersoon Sawyer (Nathan Gamble) is inmiddels een tiener. De jonge dolfijn Winter met wie hij vriendschap sloot en die nu een prothesestaart heeft, voelt zich eenzaam na de dood van haar surrogaatmoeder. De staf van het aquarium probeert een nieuwe metgezel voor haar te vinden. Als dat niet binnen 30 dagen lukt zal ze moeten verhuizen naar een andere opvang. Daarnaast staat Sawyer voor een belangrijke beslissing over zijn toekomst. Yvonne Condes (commonsensemedia.org) geeft 3 sterren. Zij vindt de film niet zo boeiend als het origineel, maar wel even opgewekt, gezond en inspirerend. Nederlands ondertiteld. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Charles Martin Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door gdcgraphics at https://www.flickr.com/photos/gdcgraphics/

Charles Martin Smith (Van Nuys (Los Angeles), 30 oktober 1953) is een Amerikaans acteur, scenarioschrijver en regisseur. Zijn eerste rol was in de hitfilm American Graffiti. Smith speelde ook in het vervolg More American Graffiti en in de films The Buddy Holly Story, Never Cry Wolf en Starman.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia