Twee broers die van elkaar vervreemd zijn trainen voor hetzelfde 'mixed martial arts'-toernooi met een hoog prijzengeld.
Titel
Warrior / written and dir. by Gavin O'Connor; written by Anthonis Tambakis and Cliff Dorfman
Regisseur
Gavin O'Connor
Componist
Mark Isham
Acteur
Tom Hardy Joel Edgerton Nick Nolte Jennifer Morrison Frank Grillo
Scenarist
Cliff Dorfman Anthony Tambakis
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 134 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045224646

Besprekingen

Een vechtdrama uit 2011 van Gavin O'Connor (Miracle; Pride and glory) met in de hoofdrollen Nick Nolte (Cape Fear), Tom Hardy en Joel Edgerton. Twee broers die van elkaar vervreemd zijn trainen zonder dat van elkaar te weten voor het zelfde toernooi in gokstad Atlantic City: een 'mixed martial arts'-toernooi (kooigevechten) met een hoog prijzengeld. De jongste is marinier en vraagt zijn vader, een gewelddadige ex-alcoholist, hem te helpen. De oudste broer is leraar en wordt getraind door een oude makker. Beide hebben hun eigen reden om aan het toernooi deel te nemen. De reacties zijn zowel postitief als negatief. Eric Koch (Telegraaf 6-10-'11) ziet 'voorspelbare lijnen en beduimelde emotionele knoppen'. Belinda van de Graaf (Trouw 6-10-'11) ziet 'een prima sportspektakel', met weliswaar de nodige clichés en sentimenten, maar ook 'een soort oud-testamentische vertelling over verzoening, vergeving en wedergeboorte' en een 'prachtrol voor Hollywood-veteraan Nick Nolte'.

Over Gavin O'Connor

Gavin O'Connor (Long Island, 1964) is een Amerikaans regisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij is de tweelingbroer van filmproducent Greg O'Connor.

Biografie

Gavin O'Connor en zijn tweelingbroer werden in 1964 geboren in Long Island als de zonen van een politieagent. Hij groeide op in Huntington (New York) en studeerde af aan de Universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn studiejaren was hij een succesvolle linebacker voor het universiteitsteam.

Carrière

Film

In de jaren 1990 schreef hij de scenario's voor het toneelstuk Rumblings of a Romance Renaissance en de korte films The Bet en American Standoff.

Zijn grote filmdebuut volgde in 1995 met Comfortably Numb, dat hij samen met Kirby Hayde schreef en zelf regisseerde. Enkele jaren later brak hij door met het komisch drama TumbleweedsLees verder op Wikipedia