Boek
Nederlands

Ik zoen je

+1
Ik zoen je
×
Ik zoen je Ik zoen je
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een zoentje op je bolletje, een zoentje op het puntje van je neus en op je buikje omdat dat zo heerlijk kietelt: babydiertjes worden overal geknuffeld omdat hun ouder (ik-persoon) zoveel van ze houdt. Hardkartonnen prentenboek met sfeervolle, collageachtige illustraties in zachte kleuren en eenvoudige, herhalende tekst. Vanaf ca. 9 maanden
Onderwerp
Kussen, Baby's
Titel
Ik zoen je
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[18] p. : ill.
ISBN
9789044838459 (hardback)

Besprekingen

Op elke pagina van dit stevige, vierkante kartonboek met twee afgeronde hoeken vinden we een babydier, met daarbij een korte tekst: ‘ik zoen je bovenop je bolletje’, gevolgd door ‘ik zoen het puntje van je neus’. In Van Genechtens herkenbare, aandoenlijke stijl tekende hij jonge babydieren, met grote ogen, grote oren en vriendelijke snoetjes. De lieve opsomming van zoenplekjes eindigt met een mensenbaby, en de zinnen ‘ik zoen je. ik zoen je. ik zoen je. ik zoen je omdat ik zoveel van je hou’. Het verhaal is eenvoudig, maar zoet en vooral heel teder. Het leent zich, door zowel het thema, de illustratiestijl en de tekstopbouw, perfect om voor te lezen aan de allerkleinsten. Het kan door ouders van jonge baby’s al worden gelezen, maar zal ook dreumesen en peuters een knus voorlees- en knuffel/kusmoment bieden, waarbij het leuk is de lichaamsdelen te benoemen. Een stevig kartonboek met een aandoenlijk thema, dat naast een voorleesmoment ook aanzet tot eens even lekker samen knuffelen en k…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max