Boek
Nederlands

Rotjong & snotjong

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur)
+1
Rotjong & snotjong
×
Rotjong & snotjong Rotjong & snotjong
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vervelende kinderen en tieners spelen de hoofdrol in 47 korte verhaaltjes, waarin opmerkelijke situaties verklaard worden.
Onderwerp
Kinderen
Titel
Rotjong & snotjong
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Rotjong en snotjong
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
215 p.
ISBN
9789022326824 (paperback)

Besprekingen

Dit vierde deel in een reeks* met spannende, grappige en vooral menigmaal bizarre verhalen en gebeurtenissen bevat 47 items met een gemiddelde lengte van vijf à zes pagina’s. Ze gaan vooral over kinderen en jongeren. De verhalen zijn gebaseerd op berichten in kranten en andere media en spelen zich af op diverse locaties, variërend van Australië tot België/Nederland en van Siberië tot Madagaskar. De auteurs laten ze uitgebreid vergezeld gaan van persoonlijke overpeinzingen of verwijzingen naar autobiografische voorvallen. Zo maken we kennis met Kaspar Hauser, Stanley, een opvallende albino, een Siamese tweeling, vreemde voornamen, het ‘zeilmeisje’ Laura Dekker, wonderkinderen, vreemde records enz. De grens tussen humor en tragiek is vaak flinterdun. In de tekst staan regelmatig wat minder gebruikelijke zinsneden als 'geen blijf weten', 'een resem kinderen', 'in affronten vallen' etc. Voor kinderen die houden van weetjes en waargebeurde verhalen. Handzame, compact vormgegeven bundel zon…Lees verder

Rarifeiten. Rotjong & Snotjong

Guy Didelez en Frank Pollet bundelen hun krachten en starten een nieuwe reeks: 'RariFeiten'. Deze boeken bundelen allerlei bijzondere feiten en wetenswaardigheden en dat rond een bepaald thema. In dit boek staan kinderen en jongeren centraal. Variatie is er genoeg: van baby tot tiener, van wonderkind tot bofkonten of echte helden. Je staat versteld wat ze allemaal bij elkaar gesprokkeld hebben. De zeer korte verhalen zijn gebaseerd op krantenartikels of berichten in de media. Je reist een beetje de wereld rond met dit boek: anekdotes uit Australië, Siberië, België, enz. komen er in voor. Het boekje leest heel gemakkelijk, maar je krijgt er al vlug genoeg van. Dit soort boekjes zijn ideaal voor in het kleinste kamertje, waar je ze terloops eens vastneemt en één verhaaltje leest en kort daarna ook weer vergeet. Guy Didelez en Frank Pollet schuwen wat autobiografische vermeldingen niet. Ook geven ze af en toe een persoonlijke opmerking bij een rarifeit. De grens tussen humor en medeli…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia

Suggesties