Strip
Nederlands

Een kind van Athene

Jacques Martin (auteur)
+1
Een kind van Athene
×
Een kind van Athene Een kind van Athene

Een kind van Athene

In de reeks:
Alex; 15
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
EEN KIND VAN ATHENE Het verhaal begint met een schipbreuk. Op de brokstukken van een aantal aangespoelde vazen verraden inscripties het bestaan van een gigantisch complot, dat het keizerrijk zal omgooien. Alex vertrekt op geheime missie. Samen met hem wagen we ons in de Grieks-Romeinse oudheid.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Een kind van Athene
Auteur
Jacques Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'enfant grec
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 1980
48 p. : ill.
ISBN
90-303-3015-5

Over Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door EmDee


Jacques Martin (Straatsburg, 25 september 1921 - Pully, 21 januari 2010) was een Franse striptekenaar. Samen met Hergé en Edgar P. Jacobs wordt hij tot de drie groten van de zogenaamde "Brusselse school" gerekend.

Biografie

Martin kwam uit een familie van vliegtuigbouwkundigen en was afgestudeerd als ingenieur. In zijn jeugd had Martin drie passies: klassieke kunst, stripverhalen en geschiedenis. Hij schreef zich in voor een opleiding aan de school "Kunst en beroep", waar hij een puur technische opleiding kreeg, maar het artistieke nam toch de bovenhand. In 1942 creëerde hij onder het pseudoniem Jam Les Aventures du Jeune Toddy. Hij kreeg interesse in de Grieks-Romeinse oudheid door het lezen van de historische roman Salammbó van Gustave Flaubert.

Na de Tweede Wereldoorlog ging hij naar België en bezocht hij alle uitgevers. Hij ging samenwerken met de graficus Leblicq. Hieruit ontstond het pseudonie…Lees verder op Wikipedia