Boek
Nederlands

Wie is er bang voor de boze heks?

Jonas Boets (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
+1
Wie is er bang voor de boze heks?
×
Wie is er bang voor de boze heks? Wie is er bang voor de boze heks?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Abracadabra wil niets liever dan heks worden en gaat op bezoek bij een heksenkring. Van de heksen moet ze een slechte daad te doen. Tijdens haar pogingen ontmoet Abracadabra allerlei sprookjesfiguren. Prentvertelling met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Wie is er bang voor de boze heks?
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[46] p. : ill.
ISBN
9789462910669 (hardback)

Besprekingen

Het is de liefste wens van Lentebloesem om een heks te worden en op een bezem te kunnen vliegen. Ze laat zich Abracadabra noemen en gaat naar een heksenkring. Daar krijgt ze de opdracht om een slechte daad te stellen, een heks waardig. Ze probeert Hans en Grietje te vangen voor de heksen, maar haar plan mislukt. Haar volgende opdrachten met Doornroosje en Sneeuwwitje slagen aanvankelijk, maar draaien toch op een mislukking uit. Wat nu? Misschien biedt de Feeënkring een oplossing? Dit is een nieuw, grappig sprookje met een eigenwijs meisje in de hoofdrol en heel herkenbare verwijzingen naar bestaande sprookjes. Abracadabra gaat met haar einddoel voor ogen telkens ten volle voor haar opdracht, ook al is ze in feite een gevoelig kind met een eerder aparte droom. De eenvoudige tekst is expressief en laat zich goed voorlezen. Blikvangers zijn de grote illustraties met pen, potlood en verf in zachte, frisse kleuren. Ze zijn luchtig, grappig en heel expressief. Een fijn voorleesboek voor jon…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven.

Het schrijverschap

De eerste schrijfsels van Boets waren boekjes voor beginnende lezers. Zo schreef hij Piep in het land van Kaan (2002) de avonturen van een muis die terechtkomt in een land waar hij alles mag eten waar hij trek in heeft. Al gauw volgden Piep op de fiets (2003) en Piep en de dief (2004). Na de serie Piep volgde de detectiveromans voor tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties