Boek
Nederlands

Ik vind je veel te lief

Jos Van Hest (auteur), Linda Vogelesang (auteur), Hans Hagen (auteur)
Gedichten over letters, een miertje en de gevolgen van een held zijn. Elf gedichten van verschillende bekende dichters met paginagrote fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Besprekingen

Stichting Plint is sinds 1979 fervent pleitbezorger om poëzie en beeldende kunst niet alleen aan volwassenen, maar ook aan het kind te brengen. Naast boeken geven ze onder meer poëzie en -posters uit. Voor deze uitgave werd een elftal gedichten – onnadrukkelijk rijmend en divers qua thematiek – bij elkaar gezocht. De meeste dichters zijn bekende namen zoals Joke van Leeuwen, Edward van de Vendel, Hans en Monique Hagen en Simon van der Geest. Een drietal gedichten is niet eerder gepubliceerd, en één gedicht verscheen alleen als poster. Elk gedicht omvat twee pagina’s, waarbij het gedicht in een rustig deel van de paginagrote kleurenillustratie staat. De linkerpagina is hoofdzakelijk kleur- en sfeerondersteunend. Ook onder de illustratoren bekende namen als Annemarie van Haeringen en Willemien Min. Doordat de illustratoren met heel divers materiaal werkten, heeft elk gedicht een eigen dynamiek. In totaliteit is het een smaakvol en rustig geheel. In de bibliografie achterin wordt de herk…Lees verder

IK VIND JE VEEL TE LIEF (7+)

‘Ik vind je veel te lief’ is een typisch Plint-product. Het boek is een opstapje naar het lezen van gedichten. Bekende en niet eerder gepubliceerde gedichten van dichters zoals o.a. Joke van Leeuwen, Erik van Os, Frank Eerhart, Nannie Kuiper, Edward van de Vendel, Hans Hagen... worden gecombineerd met bekende en minder bekende beeldkunstenaars. Zo komen we tot net dat ietsje meer.Achteraan het boek vind je ‘Zin in meer’. Hier vind je uit welke bundel elk gedicht komt indien het eerder gepubliceerd was en krijg je meer informatie over het bijhorende kunstwerk.

Suggesties