Boek
Nederlands

Het Muizenhuis ABC

Karina Schaapman (concept), Ton Bouwer (fotograaf), Allard Bovenberg (fotograaf)
De A is van appeltaart, de B van boeken met een spannend verhaal en de Z van zusjes die samen op pad gaan. Oblong hardkartonnen ABC-boek met gedetailleerde kleurenfoto’s in en rond het Muizenhuis. Met tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Muizen, Letters
Titel
Het Muizenhuis ABC
Concept
Karina Schaapman
Fotograaf
Ton Bouwer Allard Bovenberg
Auteur
Studio Schaapman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789047622000 (hardback)

Besprekingen

Naast de diverse uitgaven rond het Muizenhuis is er nu een ABC-boek. Voor ieder boek van het Muizenhuis worden de decors, de muizen en materialen gefotografeerd van het indrukwekkende, gedetailleerde bouwwerk dat de auteur maakte (en dat ze nabouwde in haar studio). Hierdoor onstaan prachtige platen waarop steeds ontzettend veel te zien is. Zo ook in het ABC-boek waarin de letters van het alfabet aan de orde komen. Elke letter staat als kleine en als hoofdletter in een bovenhoek van de foto; daaronder staat in een witte doorlopende balk de hoofdletter nogmaals en een tweeregelig versje ('B is van boeken, met een spannend verhaal. Ik zie er wel honderd, in iedere taal.') dat ook bij de lastige letters als O, X en Y goed is gelukt. Het versje is gedrukt in een duidelijke schreefloze zwarte letter, waarbij het woord dat begint met de betreffende letter gekleurd is. Oblong uitgave van stevig, glanzend hardkarton die er zowel aan de buiten- als de binnenkant aantrekkelijk uit ziet. Achteri…Lees verder

Over Karina Schaapman

Karina Content (schrijversnaam Karina Schaapman) (Leiden, 6 juni 1960) is een Nederlands politica en schrijfster. Ze publiceerde een boek over haar jeugd en een boek over een strijd die ze tegen de gemeente Amsterdam voerde over het onderwijsniveau van de school van haar kinderen. Namens de Partij van de Arbeid was ze van 2002 tot 2008 gemeenteraadslid in Amsterdam.

Content voerde tot 2007 de naam Karina Schaapman. Schaapman is de naam van haar eerdere partner en vader van haar kinderen. Sinds haar huwelijk met de Amsterdamse schilder Eli Content voert ze in het dagelijks leven diens achternaam en Schaapman als auteursnaam.

Levensloop

Content groeide op in Leiden. Vanaf haar negende jaar werd ze deels verzorgd door haar Nederlands-Indische moeder en deels door haar stiefvader Rob Roberti (echte naam Rob Grabijn), die directeur en eigenaar was van Circus Roberti. Toen zij dertien jaar was kreeg haar moeder …Lees verder op Wikipedia