Strip
Nederlands

Oost west, kluit best!

Luc Vincent (scenarist), Ivan Adriaenssens (scenarist), Michaël Vincent (illustrator)
Luc Vincent - Ivan Adriaenssens - Micha Vincent
ORPHANIMO!!
Hari Vallalkozo heeft op nacht tijd de grond weggegraven rondom en onder het huis van Alice. Het oude weeshuis hangt nu boven een bouwput, op een kluit aarde die enkel omhoog gehouden wordt door een aantal rioolbuizen.
Alice en de wezen gaan de hulp inroepen van de burgemeester.
Wanneer blijkt dat deze onder hoedje
Titel
Oost west, kluit best!
Scenarist
Luc Vincent Ivan Adriaenssens
Illustrator
Michaël Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]:: Standaard, 2003
46 p. : ill.
ISBN
90-02-21330-1

Besprekingen

Het is niet verwonderlijk dat de Standaard Uitgeverij na het zien van enkele platen Ivan Adriaenssens en zijn team een contract hebben aangeboden. Met 'Orphanimo' halen ze een familiestrip in huis die zowel qua scenario als qua tekenwerk kwaliteit biedt. Zowel Adriaenssens als de gebroeders Vincent studeerden af aan de animatieafdeling van Hogeschool Gent en kwamen terecht in de wereld van de tekenfilm. Werken in deze sector bleek hun tomeloze creativiteit niet te kunnen bevredigen; de strip werd een uitlaatklep voor een baan die veel op een bureeljob ging lijken.

'Orphanimo' is het resultaat van teamwerk. Adriaenssens en Luc Vincent leveren de scenario's aan, Adriaenssens tekent een kladversie en bepaalt de lay-out, Michel Vincent bedenkt de figuren, Luc Vincent bekommert zich om de decors en de inkleuring. Het resultaat: handgetekende platen die digitaal ingekleurd en geletterd worden. Het fraaie resultaat kan jong en oud aanspreken.

In deel één maakten wij kennis met…Lees verder

Suggesties