Boek
Nederlands

De hut in de boom

Manon Sikkel (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
Sep woont met zijn pap en mam in een hut. Een hut in een boom. Een man zegt dat de hut weg moet. Hij hakt de boom om. Wat nu? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
De hut in de boom
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
29 p. : ill.
Aantekening
Bewerking van: De boomhut Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719570 (hardback)

Besprekingen

Sep woont met zijn vader en moeder in een boomhut. Een boze man komt melden dat de hut weg moet en hakt de boom om. Iedereen is verdrietig. Dan krijgt Sep een plan en bouwt een nieuwe boomhut. Maar moeder wil er niet meer wonen en dat geeft een probleem voor papa. Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie*, die aansluit bij Kern 6** van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen en bedoeld is voor kinderen die leren lezen en zo’n 15 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-M3. De woorden zijn eenlettergrepig, de meeste interpunctie ontbreekt nog, de tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Leuke, vrolijke gekleurde illustraties beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties