Boek
Nederlands

Busker in de soep

Marc De Bel (auteur), Michaël Vincent (illustrator)
+1
Busker in de soep
×
Busker in de soep Busker in de soep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boeboektweeling Pit en Puf helpen mee om bosuil Busker te bevrijden. Hij wordt gevangen gehouden door boer Spuiters. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Busker in de soep / Marc de Bel ; met tek. van Michael Vincent
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Michaël Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2007
66 p. : ill.
ISBN
9789077060599

Besprekingen

Pit en Puf, de jongste twee snuiters van Marc de Bels allersympathiekste groene boswezentjes, de 'boeboeks', beleven in dit boek alweer een spannend avontuur! De goede boeboeks en hun vrienden uit het bos trekken ten strijde tegen boer Spuiters om de gevangen bosuil Busker te redden. Deze missie loopt niet van een leien dakje, maar dankzij de heldhaftige en eigenzinnige Pit & Puf zijn de Biezebosbewoners de twee 'uilonvriendelijke' boeren, Smelters en Spuiters, net iets te snel af en kan de rust in het Biezebos snel weerkeren.

Het verhaal is ietwat clichématig opgebouwd: typische helden en antihelden, een reddingsoperatie met hier en daar een kink in de kabel, en tot slot uiteraard de goede afloop: eind goed, al goed! Ondanks deze minder originele opbouw en verhaallijn slaagt Marc De Bel erin om het hele avontuur zeer levendig te beschrijven, met een goed uitgebalanceerde spanningsboog. Vele kinderen zullen dit boek dan ook lezen van op het puntje van hun stoel... De Bel speelt…Lees verder
In negentien hoofdstukjes wordt verhaald hoe fantasiewezentjes, de Boeboeks, samen met de dieren uit het Biezenbos, de bosuil Busker gaan bevrijden. Hij wordt gevangen gehouden door boer Spuiters, een gemene stroper. De Boeboektweeling Pit en Puf staat centraal in dit verhaal. De auteur gebruikt graag woorden als drol, kont, poeper, knurft of keutels. Een wat chaotisch, maar spannend verhaal. De personages worden helaas niet voorgesteld. Verluchtigd met leuke, maar niet altijd vrolijke zwart-witpotloodtekeningen, die soms over twee pagina's doorlopen. Op de kaft staat een gekleurde tekening van Pit en Puf op de rug van een ekster. Er zijn meer Pit en Pufverhalen verschenen*. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties