Strip
Nederlands

Piepel ziek

Marc De Bel (auteur), Ivan Adriaenssens (bewerker)
MARC DE BEL
BOEBOEKS
PIEPEL en SOEZA zijn h , h vreemde wezentjes. Ze lijken uiterlijk wel een beetje op menselijke beestjes of beestige mensjes, maar ze zijn noch het , noch het ander. Het zijn Boeboeks. Boeboeks vertonen zich heel zelden.
Sommige kinderen hebben er zelfs nog nooit gezien. Jammer.
Misschien komt daar wel verandering in, nadat ze dit boek gelezen hebben. Wa
Extra onderwerp
fantasy, J* Strips, strip
Titel
Piepel ziek / scen. en tek. Marc De Bel ; adaptie Ivan Adriaenssens
Auteur
Marc De Bel
Bewerker
Ivan Adriaenssens
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Standaard, 2001
46 p. : ill.
ISBN
90-022-1088-4 9789002210884 (paperback)

Besprekingen

Deel één van een ballonstrip naar het boek "Het web van de suikerspin" van Marc de Bel. Het gaat over de avonturen van de Boeboeks, vreemde muisachtige wezentjes die op een vuilnisbelt wonen. Hun vijanden zijn de ratten en poes Pandora, maar ook het reusachtige Beltmonster waar oma Gnolia beeldend over kan vertellen. Als Piepel een verdacht drankje opdrinkt en erg ziek wordt, gaat zijn zus Soeza op zoektocht naar opa Papaver die aan de andere kant van de belt woont. Op haar gevaarlijk reis krijgt ze onverwacht hulp van de ratten die ooit door overgrootopa blijken te zijn geholpen, langs de uil door het moeras waar een pad haar bij opa brengt. Daar eindigt dit eerste deel. Aardig verhaal dat wel een lange intro nodig heeft voordat het werkelijk begint. De Boeboeks lijken in de verte wat op Micky Mouse, zijn alleen groen met zwarte beharing en hebben spitse oren. Met vaart getekend, soms erg volle tekeningen.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties