Boek
Nederlands

Stekkie

Marc De Bel (auteur), Michaël Vincent (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het egeltje Stekkie is op zoek naar een plek voor zijn winterslaap. De Boeboeks Pit en Puf helpen hem daarbij. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Stekkie
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Michaël Vincent
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2006
36 p. : ill.
ISBN
90-77060-56-1

Besprekingen

De Boeboeks Pit en Puf zijn weer terug met een nieuw verhaal. Nu ja, echt nieuw kan je het niet noemen. De fans zullen immers merken dat het sterke gelijkenissen vertoont met een reeds eerder verschenen prentenboekje. Deze keer is het echter een volwaardig leesboek geworden voor jonge lezertjes. Wanneer Pit en Puf eind november in het Biezebos wandelen, komen ze het snipverkouden egeltje Stekkie tegen. Stekkie is nog niet aan zijn winterslaap begonnen en heeft het ontzettend koud. Bovendien is hij niet snel, heeft hij een manke poot en zijn zijn ouders gestorven. Daardoor vindt hij nergens een warm nestje. Pit en Puf besluiten hem te helpen en gaan op zoek naar een geschikte slaapplaats. De andere dieren in het bos zijn niet zo gretig om Stekkie in huis te nemen. Roel Woelmuis wil zijn hol voor zich alleen, het jonge spitsmuizenkoppeltje heeft liever geen pottenkijkers en Joop Mol verkiest iemand zonder handicap. Wanneer ze ten einde raad zijn, krijgt Puf plots een idee. Op de vuilnis…Lees verder
Als je begint te lezen in het boek, weet je niet wat voor wezentjes Pit en Puf zijn. Er wordt vanuit gegaan dat je weet dat het Boeboeks zijn: kleine, stripachtige, op muisjes lijkende aardwezentjes die de natuur en hun omgeving een warm hart toedragen. Ze zijn dol op avonturen. Zo ook Pit en Puf. Ze kijken verlangend uit naar de eerste sneeuw. Het egeltje Stekkie niet. Integendeel. Als het egeltje niet snel een warm plekje vindt, vriest het vast dood. Pit en Puf helpen zoeken. Maar dat is veel moeilijker dan ze hadden gedacht. Stekkie mag nergens naar binnen omdat hij anders is dan de andere dieren in het bos. De twaalf korte hoofdstukken worden verlucht door een of meer zeer gedetailleerde, stripachtige potloodtekeningen. Fantasierijk woordgebruik, zoals 'mulknusse geur van de herfst'. Achter in het boek wordt een nieuw deel over Pit en Puf aangekondigd en verwezen naar andere 'keutelleuke Boeboekboeken' van de bekende Vlaamse auteur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties