Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Liefde en lef : vijf volksverhalen op reis

Marita De Sterck (auteur)

Liefde en lef : vijf volksverhalen op reis

In de reeks:
Vijf volksverhalen over de liefde. Geschreven in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Vrouwen, Liefde
Titel
Liefde en lef : vijf volksverhalen op reis
Auteur
Marita De Sterck
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010
87 p. : ill.
ISBN
9789022325360 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Over de hele wereld vertellen de mensen elkaar verhalen over de liefde. Door reizen en verhuizen komen wij in aanraking met andere culturen; in deze bundel zijn ze levensecht opgetekend om vergeten te voorkomen. Verhalen uit Roemenië, Congo, India, Marokko en Vlaanderen. Sterke volksverhalen waarin mens en dier elkaar aantrekken en afstoten. Deze uitgave is een vereenvoudigde versie, speciaal voor hen die op een laag niveau lezen. Herkenbare verhalen uit de eigen cultuur, toegankelijk gemaakt op schrift in het Nederlands. Veel wit per pagina, duidelijke grote letter, geen fladderzetsel, vrij veel drie- en vierlettergrepige woorden. Per verhaal een illustratieve, zwarte lino-afdruk, eenvoudig en passend bij het verhaal.

Over Marita De Sterck

Marita de Sterck (Antwerpen 16 augustus 1955) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Marita de Sterck studeerde perswetenschappen, antropologie en talen. Aan de bibliotheekschool van Gent doceert ze literatuur en antropologie. Ze geeft ook workshops aan jongeren: verhalen schrijven. Met reisverhalen debuteerde ze en heeft ondertussen al een 40-tal titels gepubliceerd: boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken over ander culturen, jeugdromans, prentenboeken, makkelijk-lees-verhalen, boeken over jeugdliteratuur.

Er loopt een lijn van de groeirituelen en de inwijdingsverhalen die ze als antropoloog bestudeert naar haar eigen jeugdromans. Een terugkerend thema in haar werk is hoe je kunt leren liefhebben zonder jezelf te verliezen. Ook de kracht van het vertellen en de ingewikkelde relaties tussen de generaties duiken vaak op.

Bibliografie

RST

Suggesties