Boek
Nederlands

Het experiment

Michelle Gagnon (auteur), Annemarie Dragt (vertaler)
+1
Het experiment
×
Het experiment Het experiment
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Noa en Peter zijn verwoede hackers, die proberen te ontdekken wie er schuil gaat achter het project Persefone. Dat heeft een bloedstollend kat-en-muisspel tot gevolg. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het experiment
Auteur
Michelle Gagnon
Vertaler
Annemarie Dragt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Don't turn around
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Blossom, 2013
349 p.
ISBN
9789020679663 (paperback)

Besprekingen

Het experiment is het beloftevolle eerste deel uit Michelle Gagnons thrillertrilogie ‘Project Persefone’. Net zoals de godin uit de Griekse mythologie wordt Noa ontvoerd en naar de duisternis gebracht. Het dodenrijk is in de moderne wereld een kille operatietafel. Noa ontwaakt met een snee in haar borst en heeft geen enkele herinnering aan de voorbije weken. Ze weet ternauwernood aan haar ontvoerders te ontsnappen en wordt daarna voortdurend achtervolgd. Stukje bij beetje krijgen we informatie over Noa’s achtergrond. Ze is een weeskind met een traumatisch verleden in verschillende opvanghuizen en pleeggezinnen, maar eveneens een begenadigde hacker. In het eerste hoofdstuk verschuift het perspectief ook al naar Peter, Noa’s tegenhanger. Peter heeft rijke ouders, maar na de dood van zijn broer schenken ze weinig aandacht aan hem. Ook Peter kan aardig met de computer om. Zijn hackersgroep ALLIANCE vecht tegen onrechtvaardige multinationale organisaties.
Wanneer Peter enkele d…Lees verder
Als de 16-jarige Noa haar ogen opendoet, ziet ze dat ze op een operatietafel ligt met een vers litteken op haar borst. Met heel veel moeite weet ze te ontsnappen, maar haar achtervolgers zijn meeedogenloos. Ook Peter krijgt te maken met deze niets ontziende bende als hij bezig is om op zijn computer een map te openen met geheimzinnige teksten over Project Persefone. Noa en Peter, allebei verwoede hackers, ontmoeten elkaar via internet en ze besluiten uit te zoeken wie er schuil gaat achter dit project. Dan volgt een bloedstollend kat-en-muisspel en raken ze verstrikt in een web van corruptie en medische experimenten. Een spannend verhaal, geschreven vanuit drie verschillende perspectieven, dat vooral liefhebbers van de digitale wereld zal aanspreken. Er zit veel actie in en het is ook actueel omdat het de onmacht weergeeft van de hoofdpersonen tegen de macht van de gevestigde orde, zoals politie en overheidsbedrijven. Eerste deel van een trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

Project Persefone. Het experiment

Project Persefone is een typische eenentwintigste-eeuwse actiethriller. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het concept te doen kloppen voor de gemiddelde tiener: er is een duidelijk criminele daad en er zijn een weesmeisje en een uit huis gezette rijke jongen die deze willen wreken. Mijn vraag bij het lezen van dit boek was echter de hele tijd waarom dit in boekvorm is gegoten. Als film op het beeldscherm had dit verhaal waarschijnlijk beter gescoord.
Noa wordt wakker op een operatietafel. Ze weet niet waar ze is, ze weet enkel dat ze daar niet hoort te zijn. Dus ontsnapt ze.
Peter is een rijkeluiszoontje die zich verveelt. Zijn hobby is het hacken van computers, dus bekijkt hij de geheime informatie van een project waar zijn vader mee bezig is. Niet veel later wordt hij thuis overvallen en bedreigd. In plaats van zijn kant te kiezen, worden de ouders van Peter kwaad op hem. Hij moet zich met z’n eigen zaken bemoeien. Maar dat heeft Peter nooit gedaan. Hij moeit zich graag…Lees verder