Dvd
Engels

The Borgias : the original crime family. The final season

Neil Jordan (regisseur), Trevor Morris (uitvoerder), Jeremy Irons (acteur)
In de 15e eeuw stelt een lid van de beruchte Spaanse maffiafamilie alles in het werk om de nieuwe paus te worden. Eenmaal als paus Alexander VI op de troon denkt hij vooral aan zijn eigen gewin.
Bevat
Disc 1 The face of death ; The purge ; Siblings
Disc 2 The banquet of chestnuts ; The wolf and the lamb ; Relics
Disc 3 Lucrezia's gambit ; Tears of blood ; The gunpowder plot
Disc 4 The prince
Titel
The Borgias : the original crime family. The final season
Regisseur
Neil Jordan
Uitvoerder
Trevor Morris 1970-
Acteur
Jeremy Irons François Arnaud Holliday Grainger Joanne Whalley Lotte Verbeek David Oakes Sean Harris Steven Berkoff Julian Bleach Peter Sullivan
Taal
Engels
Parallelle titel
The Borgias
Uitgever
Paramount Pictures, 2014
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 483 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Deens, Noors, Fins, Zweeds
EAN
5050582974140

Besprekingen

Derde en laatste seizoen van de Iers-Canadese coproductie (2013). Geproduceerd door dezelfde makers als The Tudors, scenario en idee van Neil Jordan. Net als in The Tudors wordt in The Borgias vrij omgesprongen met de historische feiten en is er vaak gekozen voor geruchten waaruit blijkt dat de Spaanse maffiafamilie Borgia in de vijftiende eeuw bestond uit kuipende en gifmengende intriganten die slechts oog hadden voor hun eigen gewin. De nieuwe paus Alexander VI, een intrigant uit de Borgia familie, gespeeld door Jeremy Irons, probeert zijn onechte kinderen te bevoorrechten. Uiteraard stuit hij op veel tegenkrachten binnen en buiten zijn hof. Rosan Hollak (NRC 7/8 juli 2012) is enthousiast: 'De serie is een aanrader. Niet alleen door het goede acteerwerk (ondermeer van de Nederlandse actrice Lotte Verbeek als de maîtresse van de paus) maar ook omdat de prachtige kostuums en decors de toeschouwer direct terugvoeren naar de Renaissance.' Een vierde seizoen stond gepland, maar ging vanw…Lees verder

Over Neil Jordan

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Neil Jordan (Sligo, 25 februari 1950) is een Iers filmregisseur, schrijver en producent. Zijn films hebben vaak een politiek en emotioneel geladen karakter, en gaan over de donkere kant van de menselijke psyche.

Hij werd geboren in county Sligo in Ierland, en begon zijn carrière met het schrijven van korte verhalen. Zijn eerste speelfilm die hij zowel schreef als regisseerde was Angel (1982). De film werd goed ontvangen. Daarna maakte hij een aantal films die hem wereldwijd bekendheid gaven, waaronder de misdaadfilm Mona Lisa met Michael Caine (1986), de thriller The Crying Game met Stephen Rea als de onwillige IRA-'vrijwilliger' (1992) en de horror-fantasy-dramafilm Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles met Tom Cruise en Brad Pitt (1994).

Filmografie

Suggesties