Boek
Nederlands

Vampier game

Nico De Braeckeleer (auteur), Sylvia Tops (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sem en Finn spelen het online spel Vampyra en raken verzeild in een huiveringwekkend avontuur met bloeddorstige vampiers. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Extra onderwerp
GRV
Titel
Vampier game
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Sylvia Tops
Taal
Nederlands
Parallele titel
Vampiergame
Uitgever
Westerlo: Uitgeverij Kramat, 2017
162 p. : ill.
ISBN
9789462420762 (hardback)

Besprekingen

Sem en zijn beste vriend Finn spelen veel online spellen en volgen vloggers die ook gamen. Sem speelt vooral ‘s nachts omdat zijn moeder wil voorkomen dat hij gameverslaafd raakt. Als Finn en Sem het nieuwe spel Vampyra gaan spelen, wordt het spel erg snel werkelijkheid en beleven zij huiveringwekkende avonturen met vampiers. Vierde, los te lezen deel van de vampierreeks, na 'Vampier eiland'*. Het verhaal wordt verluchtigd met pentekeningen van verschillend formaat. Technisch is het (Vlaamse) taalgebruik afgestemd op jongere lezers (veel dialogen), maar inhoudelijk wellicht te gruwelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar. Voor lezers die van griezelverhalen houden, vanaf ca. 10 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" (een sf young adultserie), "BOE!kids" (een fantasy AVI-reeks), "Hartsvriendinnen", een reeks over vriendschap en liefde voor meisjes vanaf 9 jaar, "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, etc.), maar vooral scenario's schrijft (Hallo K3, Jabaloe, Rox, Plop, …Lees verder op Wikipedia