Boek
Nederlands

Jacques Brel : de definitieve biografie

René Seghers (auteur)
+1
Jacques Brel : de definitieve biografie
×
Jacques Brel : de definitieve biografie Jacques Brel : de definitieve biografie

Jacques Brel : de definitieve biografie

Jacques Brel - De definitieve biografie bevat een levendig en met feiten onderbouwd verslag van Brels kleurrijke, gepassioneerde leven. Zijn onomwonden keuze voor het chanson, zijn levenslust, zijn neiging tot confronteren, de affaires die hij had, zijn optredens, zijn films, zijn passies als vliegen en zeilen, het gevecht om zijn erfenis en... de duizenden artiesten die sinds 1954 zijn muziek ver
Titel
Jacques Brel : de definitieve biografie
Auteur
René Seghers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2012
512 p. : ill.
ISBN
9789089242297 (Houtekiet, hardback) 9789021552392 (Tirion, hardback)

Besprekingen

In 2003 publiceerde de auteur een eerste versie van zijn Brel biografie. Natuurlijk is aan Brels leven sinds zijn overlijden in 1978 in feite niets veranderd, maar zijn er nieuwe aspecten naar voor gekomen door nieuwe en andere contacten met mensen die Brel van dicht bij of van ver hebben gekend, zowel in de privésfeer als in zijn publieke leven als zanger, componist, acteur, auteur. Het boek volgt Brels levensloop in enkele inleidende hoofdstukken van zijn kinderjaren tot zijn huwelijk om dan jaar na jaar van 1953 tot 1978, zijn loopbaan van chansonnier te schetsen. Het overzicht bevat veel liedfragmenten (in het Nederlands vertaald) en veel citaten uit interviews, correspondentie, journalistieke verslagen enz., waardoor het heel levendig en authentiek overkomt. Het tweede grote deel bevat een minutieus samengestelde disco- en filmografie en overzichten van onder meer Brel-coveralbums en een top 200 ervan, met afbeeldingen in kleur van de hoezen. Mooi uitgegeven, gebonden met harde k…Lees verder

Over René Seghers

René J. (Jean) Seghers (Hasselt, 27 februari 1904 - Schaarbeek, 3 maart 1974) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Seghers was een zoon van handelsreiziger Jean Seghers en van modewerkster Octavie Lochten, die de modewinkel In De Seven Weeën uitbaatte in Hasselt.

Hij volbracht zijn middelbare studies aan het koninklijk atheneum in Hasselt en vestigde zich in Brussel, waar hij departementshoofd werd in een industriële onderneming.

Hij begon onder leiding van Michel de Ghelderode enkele gedichten te schrijven in het Frans, die omstreeks 1926 in Le Thyrse verschenen. Hij schreef ook het verhaal Damone le Fort, dat in 1927 in La Renaissance d'Occident werd gepubliceerd en ook enkele andere verhalen, gepubliceerd in La Flandre Libérale.

Michel de Ghelderode gaf hem de raad in het Nederlands te schrijven.

Hij schreef poëzie, romans en sprookjes. Hij produceerde ook toneel…Lees verder op Wikipedia