Boek
Nederlands

De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen

Tosca Menten (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen
×
De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen

De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Grappige verhalen over 238 vreemde, vieze en spannende beroepen zoals graskapper, papegaaienlogopedist, sprookjesdokter of kinderverschrikker. Met interviews, krantenberichten, advertenties en tips voor de beroepen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Beroepen
Titel
De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2021
222 p. : ill.
ISBN
9789000377862 (hardback)

Besprekingen

Tosca Menten, bekend van onder andere de Dummie de Mummie-boeken en lid van het schrijversduo ‘De Gouden Grijns’, wist wat ze wilde worden: de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. In ‘De chocoladetandarts’ presenteert ze op haar bekende schrijfwijze 238 waanzinnige beroepen. In diverse van lengte wisselende verhalen schrijft ze bijvoorbeeld over Lokka die net als haar tante kapper wil worden, maar dan graskapper of oom Sjook die gaatjes maakt in chocoladerepen. De variatie van de verhalen in dit mooi uitgegeven boek is een pluspunt, want naast de verhalen worden de nieuwe beroepen middels interviews, krantenberichten, oude beroepen (stronttonnetjesschepper), advertenties (professionele sfeerbedervers) enz. aan de lezer voorgesteld. De vele in voornamelijk grijstinten ingekleurde aquareltekeningen, waarbij oranje als steunkleur is gebruikt, zijn erg grappig. Ook in de tekst is oranje de steunkleur. Met register van alle beroepen. Uitermate geschikt om voor te lezen en tijden…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee

Suggesties