Boek
Nederlands

Oom Jan is goud waard

Tosca Menten (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
Oom Jan is goud waard
×
Oom Jan is goud waard Oom Jan is goud waard
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sem logeert bij oom Jan. Ze kijken naar een film. Maar de film is veel te eng. Sem kan niet meer slapen. Dan hoort hij een grom. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Logeren, Nachtmerries
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Oom Jan is goud waard
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Editie
5e dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaves
27 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048720804

Besprekingen

Eerste leesboekje over Oom Jan, die regelmatig oppast op zijn neefje Sem. Sem logeert bij oom Jan. Ze kijken naar een film. Maar de film is veel te eng. Sem kan niet meer slapen. Dan hoort hij gegrom. Rijk geïllustreerd eerste leesboekje (AVI-E3, 24 weken leesonderwijs, kern 9*, Maantje). Vrijwel alle woorden zijn eenlettergrepig, een enkel woord heeft er twee. Hoofdletters en interpunctie worden gebruikt in de tekst, die is gedrukt in een ruime schreefloze letter. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel. Grappige, losjes getekende illustaties in vrolijke kleuren beelden de verhalen uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Derde deel over Sem en Oom Jan (zie kern 7 en 8). Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee
  • 2011: winnaar eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor Dummie de Mummie en de gouden scarabee.
  • 2011: winnaar …Lees verder op Wikipedia

Suggesties