Boek
Nederlands

Alles went behalve een vent

Vrijmoedige columns over (relaties met) mannen.
Onderwerp
Mannen
Titel
Alles went behalve een vent
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Uitgeverij Pluim, 2021
237 p. : foto
ISBN
9789493256316 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Selectie met de beste, herziene verhalen uit eerdere bundels. De auteur en psychologe Yvonne Kroonenberg (1950) werd bekend met haar verhalen/columns waarin verschillende aspecten van de man-vrouwrelatie met veel humor bekeken worden. Zo publiceerde zijn o.a. ‘Alles went behalve een vent’ (1989), ‘Kan ik hem nog ruilen?’ (1991) en ‘Het zit op de bank en zapt’ (1997). De verhalen zijn zonder uitzondering gemakkelijk leesbaar. Haar korte kernachtige manier van schrijven zal voor vele lezers/lezeressen regelmatig tot een glimlach leiden vanwege de herkenbaarheid van de situatie en kan zelfs meer inzicht geven in de eigen relationele situatie. De verhalen/columns zijn, ondanks dat ze enige tijd geleden geschreven zijn nog steeds actueel en relevant en zouden, enkele uitzonderingen daargelaten, ook recentelijk geschreven kunnen zijn. Het boek is dan ook nu nog steeds aantrekkelijk voor een breed lezerspubliek.

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar ouder. Op de lagere school werd ze veel gepest.

Haar ouders voedden haar heel vrij op; er werden weinig grenzen gesteld.

In 1968 behaalde zij in Scheveningen het diploma van het gymnasium en ging een jaar naar Amerika. Terug in Nederland studeerde zij psychologie in Leiden. Daarna is ze vijf jaar als psychother…Lees verder op Wikipedia