Afhaalpunt bibliotheek

De bibliotheek is gesloten i.v.m. coronamaatregelen, maar je kan na afspraak materialen afhalen in de bibliotheek. Reserveer je materialen via www.eeklo.be/bibliotheek/afhaalpunt.( max. 10 materialen per gezin. Je krijgt een mail met dag en tijdstip waarop je de materialen kan afhalen. Je kan je materialen ophalen in de veranda van de bibliotheek: bewaar afstand met het personeel

When
Van 27 maart 2020 tot 19 april 2020

AFGELAST Initiatie breien voor kinderen

Breien is weer hip! Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud, en wil jij ook graag leren breien? Kom dan op 4 april naar de bibliotheek van Eeklo. De vrijwilligers van het breicafé leren je de basis van het breien.

When
zaterdag 4 april 2020

AFGELAST Academie van de Smaak: workshop vegan

Wil je graag vegan leren koken, of kook je al vegan en ben je op zoek naar meer inspiratie? Schrijf je dan in voor deze workshop! In de workshop maken we ontbijt, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Maximum 15 deelnemers, inschrijven verplicht. Prijs (ingrediënten inbegrepen) 5 euro, UiTPAS met kansentarief: 1,25 euro.

When
dinsdag 21 april 2020

Voorleesmoment

Wie herinnert zich niet hoe fijn het was om voorgelezen te worden? Zowel voor jong en oud is het heerlijk genieten van de gezellige voorleesmomenten. Het is een moment van samenzijn, aandacht hebben voor elkaar, rust en ontspanning. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor de taal- en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom is er elke zaterdag om 11 uur een ...

When
Van 2 mei 2020 tot 30 juni 2020

Senioren in de bib

Elke 1ste dinsdag van de maand, van 14 tot 16 uur, kunnen senioren genieten van een gratis kopje koffie. Een goed moment om elkaar te ontmoeten, een krant of een tijdschrift te lezen, boeken en dvd's te lenen...

When
Van 7 januari 2020 tot 2 juni 2020

KJV slotfeest

Voor kinderen van de derde kleuterklas t.e.m. het zesde leerjaar. Op zaterdag 9 mei sluiten we het KJV-jaar af met een slotfeest. Alle KJV-leden, vriendjes, broers/zussen… en ook alle andere kinderen zijn van harte welkom! Iedereen is welkom vanaf 13u45, dan openen we onze deuren. Er zijn workshops geïnspireerd op de genomineerde boeken, de leesdiploma's worden overhandigd en de winnende ...

When
zaterdag 9 mei 2020

Academie van de Smaak: workshop flexitariër

Wil je graag af en toe vlees eten en af en toe vegetarisch koken, maar weet je niet hoe te beginnen? Of je ben je op zoek naar meer recepten voor de flexitariër? Schrijf je dan in voor deze workshop! In de workshop maken we ontbijt, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Maximum 15 deelnemers, inschrijven verplicht. Prijs (ingrediënten inbegrepen) 5 euro, UiTPAS met kansentarief: 1,25 euro.

When
dinsdag 19 mei 2020

Leesgroep (enkel voor leden)

Thema reizen Iedereen kiest welk boek hij/zij wil lezen, gelinkt aan het gekozen thema. Romans, non-fictie, graphic novels… Het is allemaal mogelijk! Een heerlijke diversiteit aan mensen en boeken. Op de bijeenkomst wisselen we leeservaringen uit.

When
dinsdag 26 mei 2020

Breicafé

Iedereen die houdt van breien, is van harte welkom: zowel beginners als meer ervaren brei(st)ers. Gezellig samen breien, ervaringen en ideeën uitwisselen, breitechnieken opfrissen of aanleren… Iedereen breit wat hij/zij wil, op zijn/haar tempo. Gratis, zelf wol en breinaalden meebrengen.

When
Van 27 mei 2020 tot 30 december 2020

Schatten van Vlieg in de bibliotheek van Eeklo

‘Hoor jij wat ik hoor?’ Allerlei opdrachten kruisen je pad. Haal je het einde? Dan mag je iets uit de schatkist van Vlieg kiezen. In juli en augustus tijdens de openingsuren van de bibliotheek. (de bibliotheek is gesloten op 11,20 en 21 juli, van 27 juli t.e.m. 1 augustus en op 15 augustus)

When
Van 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020