Livre
Néerlandais

Tobias en de Meetjesmobiel

Do Van Ranst (auteur), Jurgen Walschot (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De 10-jarige Tobias maakt met familie een rondreis in een oude camper door Meetjesland, een landstreek in Belgie͏̈. Via verhalen komen we onderweg meer over de geschiedenis te weten. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Sujet
Meetjesland
Titre
Tobias en de Meetjesmobiel
Auteur
Do Van Ranst
Dessinateur
Jurgen Walschot
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
71 p. : ill.
ISBN
9789058386281 (hardback)

Commentaires

De 10-jarige Tobias gaat met zijn vader, moeder, nichtje Kitty (11) en oude oma Meetje Mie een rondreis maken in een oude camper, de Meetjesmobiel. Het wordt een bijzondere reis vanuit Antwerpen naar een bijzonder gebied, namelijk het Meetjesland. Dat is het land tussen Gent, Brugge en Breskens. Bij elke plek weet Meetje Mie een prachtig oud verhaal of een wetenswaardigheid te vertellen. Over de pastoor in Watervliet, die van stropen hield, over de Ketellappers in Maldegem, over het Biermuseum in Ertvelde, met zesduizend soorten bier, Manneke Pis, Mietje Stroel, te veel om op te noemen. Op een speelse manier maakt de lezer kennis met een groot stuk geschiedenis, dat in de vergetelheid dreigt te raken. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Comeet en Erfgoedcel Meetjesland, met als doel deze historie te laten herleven. De auteur weet op een boeiende manier de Vlaamse verhalen neer te zetten. De vele getekende en geverfde kleurenillustraties vergroten een detail van het verha…Lire la suite

Tobias en de Meetjesmobiel

In dit boek, uitgegeven door Erfgoedcel Meetjesland en Comeet, leren we de familie Paelinck kennen. Deze familie woont in de streek Meetjesland (Oost-Vlaanderen), een streek die men via dit boek in de kijker wil zetten.
Tobias Paelinck heeft vakantie en zijn nichtje Anne-Sophie komt op bezoek. Er bestaan geen grotere tegenpolen dan Anne-Sophie en Tobias, wat onoverkomelijk inhoudt dat ze niet altijd even goed opschieten met elkaar. Anne-Sophie (met de veelzeggende achternaam ‘Van der Stoefere’) past helemaal niet in het traditionele gezin van palingvisser Frans Paelinck (ongetwijfeld een woordspelletje).
Ze is een echt stadskind dat helemaal niet houdt van groene wandelingen en historische verhalen. Maar Meetje Mie, de mater familias van het gezin, laat zich niet zo gauw afschepen en vuurt het ene na het andere verhaal op haar af. Vader Paelinck haalt zijn meetjesmobiel van de zolder en samen trekken ze van het ene dorp naar het andere.
Erfgoedcel Meetjesland omschri…Lire la suite

Suggestions