Bande dessinée
Néerlandais
Aan de hand van foto's en tekeningen in kleur wordt verteld over de Belgische hoofdstad in de middeleeuwen. Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Brussel
Auteur
Jacques Martin Jean-Marc Fagard
Dessinateur
Nicolas Van de Walle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Bruxelles
Édition
1
Éditeur
Brussel: Casterman, 2011
56 p. : ill.
ISBN
9789030364092 (paperback)

Commentaires

Naast de succesvolle serie 'De reizen van Alex' ontwikkelde de striptekenaar Jacques Martin een tweede serie, die hij door zijn leerlingen liet maken: 'De Reizen van Tristan', en die na zijn dood wordt voortgezet. Tristan is de held van een eigen serie die in Frankrijk tijdens de middeleeuwen speelt. De opzet is gelijk aan die van 'De reizen van Alex', maar nu gaat het niet om de oudheid, maar om de middeleeuwen. Elk deel in deze serie bestaat uit drie onderdelen: reconstructietekeningen, foto's en begeleidende tekst. De prachtig uitgevoerde, groot formaat tekeningen in realistische stijl voeren de lezer terug in de tijd, terwijl de kleurenfoto's een goede aanvulling vormen. In de tekst is veel historische informatie te vinden over de wisselvallige geschiedenis van Brussel in de middeleeuwen. Aandacht is er ook voor wat er nu nog van het middeleeuwse Brussel te zien is (veel is verdwenen in de loop van de tijd) en aan de herleving van de Ommegang, een feestelijke processie die sinds 1…Lire la suite

À propos de Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Image by EmDee

Jacques Martin, né le 25 septembre 1921 à Strasbourg et mort le 21 janvier 2010 à Orbe en Suisse, est un auteur de bande dessinée français.

Il est surtout connu pour ses séries Alix (créé en 1948) et Lefranc (créé en 1952). Il a également collaboré à plusieurs albums de Tintin.

À sa mort en 2010, Jacques Martin laisse des centaines d'albums vendus à quinze millions d'exemplaires et traduits en plus de dix langues dont le latin.

Aujourd'hui, ses séries phares Alix et Lefranc, mais aussi Jhen (1978) et Loïs (2000), continuent à connaître de nouveaux albums, conçus par des repreneurs et continuateurs.

En revanche, les séries Arno (1983), Orion (1990) et Keos (1992) sont considérées comme arrêtées…En lire plus sur Wikipedia