Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De nacht van de vogels

Kate Mosse (auteur), Merel Leene (traducteur)
In 1912 krijgt de dochter van een verlopen man die dieren opzet te maken met de verdwijning van haar vader en het lijk van een jonge vrouw in haar tuin.
Titre
De nacht van de vogels
Auteur
Kate Mosse
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The taxidermist's daughter
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015
350 p. : ill.
ISBN
9789022572405 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Connie is de dochter van een dierenpreparateur en verliest na een ongeluk de herinneringen uit haar jeugd. Haar vader doet zijn best om te zorgen dat die herinneringen niet terugkomen. Tijdens een zeer nat voorjaar wordt een vrouw vermoord en verdwijnen mannen van aanzien. Connie probeert achter het geheim van haar vader te komen en langzaam komen flitsen van voor het ongeluk terug. Pas tegen het einde wordt duidelijk wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Tussen de belevenissen van Connie staan in cursief de werkzaamheden van een preparateur. Het regenachtige, sombere weer draagt bij aan de spanning van het verhaal. Het verhaal speelt in het begin van de twintigste eeuw en de dreigende overstroming, nauwelijks begaanbare wegen en het gebrek aan communicatiemiddelen bepalen de onheilspellende sfeer. Veel aandacht is er voor het werk van de preparateur. Het is een spannend verhaal dat veel vragen oproept en pas na lang eindelijk echt op gang komt.

À propos de Kate Mosse

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son roman Labyrinthe…En lire plus sur Wikipedia