Livre
Néerlandais

Het verloren labyrint

Kate Mosse (auteur)

Het verloren labyrint

Dans la série:
Genre:
Het leven van een jonge vrouw uit 2005, die in een grot in de Languedoc twee skeletten en een ring vindt loopt parallel aan dat van een jonge vrouw die in 1209 van haar vader een boek in veiligheid moet brengen.
Titre
Het verloren labyrint
Auteur
Kate Mosse
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Labyrinth
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005
528 p.
ISBN
90-269-8361-1

Commentaires

Geschiedenis, religie, mythen en legenden verdeeld over twee tijdsperioden: de huidige en die van achthonderd jaar geleden, ziedaar de elementen die de cocktail van Het verloren labyrint uitmaken.

In de zomer van 2005 in de Pyreneëen nabij Carcasonne valt Alice, een archeologe, letterlijk op de vondst van haar leven: twee bijna tot stof vergane skeletten, vreemde tekens op de wand van een grot, een ring en een lederen buidel met mysterieuze inhoud.

De parallelvertelling start in het volgende hoofdstuk. We zijn dan zomer 1209, op de vooravond van de kruistocht naar Carcasonne teneinde de ketterijen van de Catharen te bedwingen. Alais (let op klankovereenkomst met Alice!) die zich ophoudt binnen de vestingmuren van de stad, krijgt van haar vader een ring en documenten. De documenten bevatten het geheim van de Heilige Graal en de ring draagt een inscriptie van het labyrint dat leidt naar de bewaker van de Graal. Haar opdracht bestaat erin deze geheimen veilig te stel…Lire la suite
Twee met elkaar verbonden verhalen wisselen elkaar af, het een speelt in 2005, het ander in 1209. In 2005 ontdekt Alice tijdens een archeologische opgraving in een grot in de Franse streek Languedoc twee eeuwenoude skeletten, een op de wand gekerfd labyrint en een ring met dezelfde afbeelding. Ondanks de dreigende sfeer er omheen, gaat ze op onderzoek uit. In 1209 in dezelfde streek, ten tijde van de kruistocht van de kerk en de Noord-Franse edelen tegen de Katharen (destijds een grote religieuze sekte in Zuid-Frankrijk), moet het meisje Alaïs van haar vader een geheim boek over de heilige Graal in veiligheid brengen. De auteur heeft het graalthema origineel verwerkt in deze goed geschreven, kleurrijke, historische thriller. Goed gedocumenteerd, met innemende heldinnen, een mooie intrige, mystiek, spanning en wat romantiek. De sfeer van de middeleeuwen, het Franse landschap en de taal daar toen - het Oc -, zijn mooi door het verhaal verweven. Met voor- en nawoord, beknopte bibliografi…Lire la suite

À propos de Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Image by Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse OBE, née le 20 octobre 1961 dans le Sussex en Angleterre, est une romancière britannique.

Biographie

Enfance et Famille

Née dans le Sussex, elle fait ses classes au Chichester High Scholl et au New College, d'Oxford. C'est là qu'elle rencontre son futur mari, Greg Mosse. Après avoir obtenu son diplôme, elle travaille pendant sept ans dans l'édition.

L'écrivain

En 1996, elle publie son premier roman, Eskimo Kissing, suivi en 1998 par Crucifix Lane. De 1998 à 2001, elle occupe le poste de directrice exécutive du Chichester Festival Theatre. Parallèlement, elle poursuit ses recherches pour son nouveau roman.

En 2005, elle connait un succès international avec son roman Labyrinthe…En lire plus sur Wikipedia