De Schatten van Vlieg in de bibliotheek van Eeklo

Proef jij wat ik proef? Allerlei opdrachten rond smaak kruisen je pad. Haal je het einde? Dan mag je iets uit de schatkist van Vlieg kiezen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Quand
Van 5 augustus 2019 tot 31 augustus 2019

Voorleesmoment

Wie herinnert zich niet hoe fijn het was om voorgelezen te worden? Zowel voor jong en oud is het heerlijk genieten van de gezellige voorleesmomenten. Het is een moment van samenzijn, aandacht hebben voor elkaar, rust en ontspanning. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor de taal- en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom is er vanaf nu elke zaterdag om 11 uur ...

Quand
Van 23 februari 2019 tot 28 september 2019

Kookworkshop - Creatief met aardappelen

Martine Vermeire van de Academie van de Smaak neemt de historiek van de aardappel onder de loep en bereidt tevens enkele gerechten met deze oerknol. Martine volgde een opleiding tot kok en is gepassioneerd door eten, oude recepten en de culinaire geschiedenis. Zij is lid lid van de Slow Food beweging en de Academie van de Smaak. In deze workshop kom je alles te weten over de geschiedenis van ...

Quand
dinsdag 3 september 2019

Senioren in de bib

Elke 1ste dinsdag van de maand, van 14 tot 16 uur, kunnen senioren genieten van een gratis kopje koffie. Een goed moment om elkaar te ontmoeten, een krant of een tijdschrift te lezen, boeken en dvd's te lenen...

Quand
Van 3 september 2019 tot 3 december 2019

Infomoment HerstelAcademie Eeklo en uitleg najaarsaanbod 2019

Wil je graag meer weten over wat een HerstelAcademie is en heb je interesse om één van onze cursussen te volgen, kom dan gerust langs op ons infomoment. Vrijblijvend en inschrijven is niet nodig.

Quand
woensdag 4 september 2019

Breicafé

Iedereen die houdt van breien, is van harte welkom: zowel beginners als meer ervaren brei(st)ers. Gezellig samen breien, ervaringen en ideeën uitwisselen, breitechnieken opfrissen of aanleren… Iedereen breit wat hij/zij wil, op zijn/haar tempo. Gratis, zelf wol en breinaalden meebrengen.

Quand
Van 27 februari 2019 tot 18 december 2019

Leesgroep (enkel voor leden)

Leesgroep onder begeleiding van Paul Buyck rond Mrs. Dalloway / Virginia Woolf Iedereen leest dit boek (in het Nederlands of het Engels). We bespreken het boek onder begeleiding en komen te weten wat anderen aantrekt (of net niet) in een boek, leren meer over de auteur en haar of zijn stijl... Indien mogelijk starten we met een leesgroeplid dat iets brengt rond de auteur/het werk van de ...

Quand
woensdag 25 september 2019

Academie van de Smaak: workshop pompoen

Pompoenen zijn elk najaar een kleurrijk gebeuren, zowel in de tuin als op de markt. De recepten waarin pompoen gebruikt wordt, zijn eindeloos. Omdat de groente een paar maanden kan bewaard worden, is het zeker de moeite om er elke keer iets anders mee te doen.

Quand
dinsdag 1 oktober 2019

KJV groep 5

Zit je in het 1ste of 2de middelbaar? Hou je van boeken? Geef je graag je mening over boeken? Dan is de KJV iets voor jou! Je leest van oktober tot april 8 boeken (ook beschikbaar als luisterboek). Schrijf je snel in! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Quand
Van 5 oktober 2019 tot 28 maart 2020

KJV groep 3

Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Hou je van boeken? Geef je graag je mening over boeken? Dan is de KJV iets voor jou! Je leest van oktober tot april 8 boeken (ook beschikbaar als luisterboek). Schrijf je snel in! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Quand
Van 5 oktober 2019 tot 28 maart 2020