Alternatieve dienstverlening: afhalen materialen op afspraak

In het kader van de maatregelen rond het coronavirus is de bibliotheek van Eeklo t.e.m. 19 april voor het publiek gesloten. Wij blijven echter aan het werk en bieden een alternatieve dienstverlening aan: afhaling na afspraak op weekdagen van 9u tot 12u en van 14u tot 16u.
U kan via een online formulier materialen aanvragen, en die afhalen zodra u wij laten weten op welk moment dit kan.

In het kader van de maatregelen rond het coronavirus is de bibliotheek van Eeklo t.e.m. 19 april voor het publiek gesloten.

Wij blijven echter aan het werk en bieden een alternatieve dienstverlening aan: je kan na afspraak materialen afhalen op weekdagen tussen 9u en 12u en van 14u tot 16u. (niet op maandag 13 april: paasmaandag)

Dit geldt alleen voor personen die reeds lid zijn van de bib, we maken geen nieuwe lidmaatschappen aan. Deze dienstverlening is gratis.

Materialen aanvragen kan via dit online formulier

Per gezin kunnen er maximum 10 materialen ontleend worden. Je geeft bij de aanvraag bij voorkeur titels, materiaalsoort en auteur door.
Om een snelle verwerking mogelijk te maken, vragen we je om op
 https://eeklo.bibliotheek.be na te kijken of het materiaal aanwezig is in de bibliotheek.
Ter info: materialen zullen pas 72 uur na het inleveren opnieuw  uitgeleend worden. In sommige gevallen zal een materiaal dus aanwezig staan, en toch niet uitgeleend kunnen worden.

De bibliotheekmedewerkers zullen je informeren op welke dag en welk tijdstip de materialen kunnen afgehaald worden.

1. Afhalen is enkel mogelijk op het tijdstip dat je meegedeeld werd.
  2. De bibliotheek is gesloten. Je kan je materialen afhalen in onze veranda. Gelieve de nooddeur aan de veranda te gebruiken om binnen te komen. Je gaat terug buiten via de tweede nooddeur.
  3. Wij leenden de aangevraagde materialen voor je al uit. Je hoeft ze dus enkel af te halen: ze staan klaar op de tafel in de veranda.
  4. Terugbrengen van materialen kan enkel via de inleverbus. (1 materiaal tegelijk)

We raden om regelmatig de handen te wassen na aanraking van een boek of dvd, omdat de meeste van de materialen voorzien zijn van een plastic cover. Dit kan ervoor zorgen dat het virus zes à zeven uur aanwezig én besmettelijk blijft. Papier en karton zijn minder een broeihaard van virussen (maximaal drie à vier uur). Ook belangrijk is om het eigen gezicht niet aan te raken, om op die manier de kans op besmetting nog kleiner te maken. Of je kan bijv. een buffertijd van een dag voorzien, dan is de besmettelijkheid vanzelf enkele grootteordes kleiner.