Digitale week in bibliotheek Eeklo

We openen de digitale week met de verwendag op zaterdag 20 oktober, 9 tot 12 uur.
Op dinsdag 23 oktober om 19u30 is er een lezing door Digisaurus: Mediaopvoeding: praten durven en doen!

Logo digitale week + opsomming activiteiten

Verwendag
zaterdag 20 oktober 2018 van 9 tot 12 uur

• 9 tot 12 uur: voor iedereen lekkere hapjes en drankjes
  • 9.30 tot 11.30 uur: workshop origami. (inloopactiviteit, inschrijven is niet nodig)
  • Om 10 uur: infosessie over het vernieuwde bibliotheekplatform eeklo.bibliotheek.be: opzoeken in de catalogus, reserveren, verlengen...

Lezing Mediaopvoeding: praten durven en doen! (door Digisaurus)
Dinsdag 23 oktober 2018 van 19.30 uur tot 21.30 uur

Kinderen, tieners en hun smartphone, ze lijken soms wel met elkaar vergroeid.
Jongeren gebruiken sociale media om te communiceren, creatief te zijn en om een eigen identiteit te ontwikkelen
Voor veel ouders blijft dat intensieve mediagebruik een raadsel. Ze vinden het vaak moeilijk om jongeren op een correcte manier te begeleiden doorheen de digitale wereld.
De lezing van Digisaurus zit vol praktische tips bv. welke afspraken kan je maken rond het mediagebruik van je kind? Hoe kan je jezelf mediawijzer maken? Hoe praat ik met mijn kind over zijn/haar mediagebruik?

Prijs: 3 euro / UiTPas met kansentarief 0,75 euro
Inschrijven via bibliotheek@eeklo.be, 09 218 27 00  of via de balie van de bib.