Jeugdboekenmaand in bibliotheek Eeklo GEANNULEERD

Maart is jeugdboekenmaand. Het thema is dit jaar Kunst.

Alle activiteiten tot eind maart zijn geannuleerd.

In maart vieren we jeugdboekenmaand.

Thema

We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen.

Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is.

Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.

Jeugdboekenmaandwedstrijden

In de maand maart zijn er 2 wedstrijden, de winnaars ontvangen tickets voor een familievoorstelling in CC De Herbakker.

• Wedstrijd 1: maak alleen, met je vrienden, klas, groep, vereniging,... een Tableau Vivant en post die op de facebookpagina van bibliotheek Eeklo
  • Wedstrijd 2: voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Haal je opdrachtformulier in de bib en vul de opdrachtjes in.

Voorlezen tijdens de Jeugdboekenmaand

Voorleesmomentjes op:

• zaterdag 7 maart om 11 uur
  • zaterdag 14 maart om 11 uur
  • zaterdag 21 maart om 11 uur
  • zaterdag 28 maart om 11 uur

Activiteiten voor klassen

• jeugdboekenmaandspel voor het derde en vierde leerjaar
  • auteurslezingen voor het vijfde leerjaar: Kirstin Vanlierde, Ingrid Godon, Sarah Devos en Luc Embrechts