Breicafé

Iedereen die houdt van breien, is van harte welkom: zowel beginners als meer ervaren brei(st)ers. Gezellig samen breien, ervaringen en ideeën uitwisselen, breitechnieken opfrissen of aanleren… Iedereen breit wat hij/zij wil, op zijn/haar tempo. Gratis, zelf wol en breinaalden meebrengen.

Wanneer
Van 27 februari 2019 tot 18 december 2019

Senioren in de bib

Elke 1ste dinsdag van de maand, van 14 tot 16 uur, kunnen senioren genieten van een gratis kopje koffie. Een goed moment om elkaar te ontmoeten, een krant of een tijdschrift te lezen, boeken en dvd's te lenen...

Wanneer
Van 3 september 2019 tot 3 december 2019

Info-avond dyslexie

Een leesbeperking mag niemand weerhouden om te kunnen genieten van lezen. Nochtans is lezen niet evident voor iemand met bijvoorbeeld dyslexie of een leesachterstand. Maar er zijn oplossingen en die willen we op de info-avond voorstellen. We maken geïnteresseerden graag wegwijs in het aanbod dat de bibliotheek samen met de Luisterpuntbibliotheek aanbiedt. Saskia Boets en Diego Anthoons van de ...

Wanneer
dinsdag 5 november 2019

KJV groep 1

Zit je in de derde kleuterklas of het eerste leerjaar? Word je graag voorgelezen? Geef je graag je mening over boeken? Schrijf je dan snel in voor de KJV ! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Wanneer
Van 6 november 2019 tot 27 november 2019

KJV groep 4

Zit je in het 5de of 6de leerjaar? Hou je van boeken? Geef je graag je mening over boeken? Dan is de KJV iets voor jou! Je leest van oktober tot april 8 boeken (ook beschikbaar als luisterboek). Schrijf je snel in! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Wanneer
Van 5 oktober 2019 tot 28 maart 2020

KJV groep 3

Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Hou je van boeken? Geef je graag je mening over boeken? Dan is de KJV iets voor jou! Je leest van oktober tot april 8 boeken (ook beschikbaar als luisterboek). Schrijf je snel in! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Wanneer
Van 5 oktober 2019 tot 28 maart 2020

KJV groep 5

Zit je in het 1ste of 2de middelbaar? Hou je van boeken? Geef je graag je mening over boeken? Dan is de KJV iets voor jou! Je leest van oktober tot april 8 boeken (ook beschikbaar als luisterboek). Schrijf je snel in! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Wanneer
Van 5 oktober 2019 tot 28 maart 2020

KJV groep 2

Zit je in het 2de leerjaar? Hou je van boeken? Geef je graag je mening over boeken? Dan is de KJV iets voor jou! Je leest van oktober tot april 8 boeken (ook beschikbaar als luisterboek). Schrijf je snel in! (maximum 8 KJV-leden per groep)

Wanneer
Van 9 oktober 2019 tot 1 april 2020

Lezing Madame Bakster

Madam Bakster neemt u mee in de fascinerende wereld van de gezonde patisserie. Ze vertelt in geuren en kleuren hoe haar verhaal vorm kreeg. Daarna geeft ze concrete tips over welke heerlijke alternatieven er allemaal bestaan voor suiker/bloem/boter/melk/room/eieren, en vertelt ze met welke producten u thuis aan de slag kan om gezonder te gaan bakken. Madam Bakster heeft het over patisserie, ...

Wanneer
donderdag 21 november 2019

PLUG & PLAY: de Meetjeslandse Gametournée in Eeklo

Plug & Play, dé Meetjeslandse Gametournée komt ook naar jouw bibliotheek! Heb je altijd al eens op een échte old school arcadekast willen spelen zoals je ze ziet op televisie, in films of in series? Kom dan in oktober de arcadehall ontdekken in jouw bibliotheek. Ben je nieuw in gamen of net een echte knoppenwizard? PLUG & PLAY is zowel geschikt voor beginners als ervaren gamers en garandeert ...

Wanneer
Van 26 november 2019 tot 9 december 2019